Vi legger nå bak oss noen uker med fokus på gymnastikk og CrossFit Open. Kommende 8 ukene kaller vi for Functional Strength. Bakgrunnen for dette er den fysiske og mentale slitasjen som oppstår hvert år med oppladning og innledning til CrossFit Open og ny CrossFit-sesong. 

 

Gjennom progresjoner i gymnastikk, vedlikehold i styrke, samt open-pregede økter, håper vi at alle som har fulgt Wolfpack Training med kontinuitet de siste ukene har opplevd fremgang på ett eller flere av de områdene. Forhåpentligvis har noen lært seg sin første gymnastikk-øvelse, mens andre har økt max-settet sitt eller blitt spesifikt klar for CrossFit Open gjennom de røde øktene vi har hatt for å tilpasse oss den intensisteten i de bevegelsene vi vet kommer.

 

Som sagt er neste periode Functional Strength. Formålet med denne perioden er å nullstille og reparere kroppene etter noen uker med høyt fokus og høy intensitet i krevende bevegelser. I løpet av et år så deler man året inn i forskjellige sykluserer (periodisering) for å tilrettelegge trening best mulig så vi blir klar for det vi ønsker å utføre. På generelt grunnlag går en årssyklus inn i det vi kaller for ressursperioder, konkurranseforberedende perioder, konkurransespesifikk periode, konkurranseperiode, så en restitusjonsperiode. På samme måte gjør vi også dette i Wolfpack Training. Hvor vi i ressursperioder fokuserer på å forbedre generell maksstyrke og olympiske ferdigheter for å bygge et grunnlag til mer spesifikt arbeid i barbell cycling, gymnastikk i kombinasjoner med andre bevegelser under høy intensitet senere i konkurranseforberedende perioder. Det vil si at nå når CrossFit Open er ferdig, som har vært en målsetning for mange, er det fint for kroppene å summe seg litt igjen. Vi kan ikke kjøre hardt hele tiden, da fremprovoserer vi skader, så vi er nødt til å tenke langsiktig, spesielt ettersom belastningsskader er en vanlig forekomst i CrossFit. Derfor er det også viktig at vi kan prioritere og periodisere hva vi ønsker å vektlegge.

 

Når vi snakker om å nullstille og reparere kroppene så kommer vi fremover til å jobbe med variasjon og tempo i baseløft. Det blir mer isolerte øvelser for skuldre og rygg. Hyppigere øvelser som vi ikke ofte får prioritert i CrossFit-økter med høy intensitet. Vi vil se øvelser som går i andre plan enn der vi ser i CrossFit. Dere vil se en større frekvens av trekk bevegelser som går horisontalt, og ikke kun vertikalt som går veldig mye igjen i CrossFit. I tillegg vil vi selvfølgelig fortsette å vedlikeholde styrke og jobbe med Snatch og Clean & Jerk 1-2 ganger i uken for hver øvelse i forskjellige varianter. Alt med en form av progresjon så vi kan utfordre dere til å bli bedre. Husk gjennom perioden, og minn dere på det selv, at vi må utfordre oss i å løfte flere repetisjoner og legge på tyngre vekt for å bli bedre.

 

*Denne teksten baserer seg veldig på at vi ønsker å nullstille oss etter en intensiv periode, men i Wolfpack Training har vi fortsatt deres helse som førsteprioritet. Det vil si at vi, naturligvis, driver med CrossFit og vil fortsette å legge opp uken etter 2-3 røde dager hvor formålet er å jobbe med hjertet, fordi vi vet at trening med høy intensitet er det viktigste vi kan gjøre for god kondisjon. God kondisjon er våres beste hjelpemiddel til å unngå hjerte- og karsykdommer. Ønsker du å teste kondisjonen din kan du gjøre dette på CrossFit Oslo, ved å sende en mail til magnus@cfoslo.no. Kan du ikke trene på dager hvor vi har som utgangspunkt i rød dag, så trenger du ikke være bekymret. Øktene er laget og planlagt, og coachene er instruert til å kunne ta individuelle hensyn til deg som kun kan trene 1-2 ganger i uken. Kan du kun trene på blå eller grønn dag, så anbefaler vi å ta kontakt med coachen så du kan få vite hva du skal gjøre under dagens time til å få de minuttene i høy intensitet som vi så virkelig ønsker du skal ha i løpet av en uke.

 

I tillegg til alt vi gjør på timer, tilbyr vi som vanlig Pre- og post WOD. PreWOD er bygd opp gjennom varianter av styrke, gymnastikk og kjerne, mens postWOD går mer på isolert styrketrening hvor formålet er å jobbe i store bevegelsesutslag for å bygge mer muskelmasse og styrke opp om muskulatur som er ekstra utsatt i CrossFit.