Ny Treningsperiod!

Idag startar vi en ny träningsperiod på Wolfpack Training. Denna vecka testar vi ut våra nya 1 RM i Clean & Jerk och Snatch som gör att du fortsatt kommer se ganska mycket barbell en vecka till. Från och med nästa vecka är målet att träningen ska visa stor variation med möjlighet till många bra kvalitetsökter. Anledningen att vi gör detta och inte har ett specifikt fokus är dels att att vi alltid ser att deltagandet på ökter går en del ned och vet att många tar mer pauser än vanligt. Då kan det bästa vara att hålla stor variation i träningen där man får göra de flesta rörelseutslag ofta för att hålla sina förmågor vedlike. Ju längre in i perioden vi kommer desto mer inslag av gymnastik ser du i programmet. Detta för att vi på ett bra sätt ska göra dig van inför kommande träningsperiod som fokuserar på gymnastik och Open prep

Pre/Post WOD

För dig som planerar mycket träning i december och starten av januari så har vi såklart tänkt även på dig. Vår Pre WOD fortsätter där de senaste 2 perioderna slutade och har huvudfokus på att våra OLY-lyft och styrkenummer ska fortsätta gå upp. Som vi ofta skriver så är det viktigt att anpassa volymen på PreWOD efter något som du känner att kroppen klarar av. Det är väldigt indivuellt vad optimal styrkevolym är och en gyllene regel är att om du börjar känna av småvondter i knän/höfter/skuldror etc bör du vara rask med att sänka volymen för att du inte ska behöva ta längre avbräck.

Fitness/RX/Advanced-> Level 1,2,3

Vi har under en längre tid funderat hur vi kan hjälpa fler att anpassa ökten för bäst stimuli hellre än att «jakta RX”. Ett steg i denna processen att få fler att finna sin nivå är att vi går över från att passen har namnen Fitness,RX och Advanced till att vi nu hellre kallar de Level 1,2,3. Vi hoppas att detta ska göra att RX/Level 2 blir lite mindre attraktivt och att man hellre lyssnar på whiteboardtalken med coachens fokuspunkter.

Vårt nya tillskott på Wolfpack training Magnus Frantzen har skrivit en längre text om detta samt vad vi tänker av logging av ökterna som ni gärna får posta till era medlemmar: https://wolfpacktraining.no/2021/12/03/nivaene-i-programmeringen-hvordan-og-hvorfor-du-skal-logge-pa-beyond-the-whiteboardbtwb/

Men blir ikke leaderboarden ofullständig om alla loggar olika resultat?

Vi önskar att fokuset med BTWB ska vara jämförelse med sig själv mer än att det ska vara en jämförelse mot andra (även om man såklart gärna får ha en vänlig internkonkuranse mot sina kompisar en gång inemellan). Så kan vi hellre använda Open och andra konkuranser när man ska jämföra sig med andra. För att ha god utveckling över tid gör det stor skillnad att fokusera på kvalité på sina ökter hellre än att tävla varje pass och vi hoppas att detta ska hjälpa med detta.

Vad är fokus på ökten och hur ska jag justera utifrån mig?

Som du säkert sett de sista veckorna lägger vi numera alltid in Fokuspunkter och Movement Guide direkt in i BTWB så att man enklare kan anpassa programmet efter sig själv. Är du likavel osäker går det väldigt fint att lägga en plan sammen med din coach.

Fundraiser ErkeEngler

Nu på lördag har vi en lite speciell ökt där vi önskar att samla ihop pengar och sätta lys på organisationen Erkeengler. Detta är samma ökt som vi genomförde förra året med god succé och något som var till stor hjälp för organisationen. Läs mer om organisationen och den hemska historien bakom där pappan till dessa barn verkligen har klarat att göra det bästa av en extremt tuff situation på hemsidan: https://erkeengler.no/.

Om du vill bidra till organisationen kan du göra detta redan nu med ett bidrag på Vipps till: 617731