Helse

Det første og viktigste vi legger til grunn under forskjellige perioder i Wolfpack Training er hver individs helse. Vi ønsker å gjøre vårt, for å være med å redusere risikoen for å pådra seg alvorlige livsstilssykdommer. For å bidra til dette er det spesielt en faktor vi vet vi kan påvirke når medlemmer kommer på trening; nemlig kondisjonen – det maksimale oksygenopptaket

Mer og mer forskning viser at hver enkelts kondisjonstall er den beste prediktoren for alvorlige livsstilssykdommer. Dette kondisjonstallet kan finnes ved å gjennomføre noen utmattende tester, men rent praktisk så vet vi at høy-intensitet trening og trening av hjertet er den beste medisinen. Derfor har vi 2-3 dager i uken hvor vi legger opp til “røde dager”. På disse dagene benytter vi oss av intervalltrening og hvor formålet er mest mulig tid rundt 90 % av makspuls. Årsaken til dette er at vi vet at trening på rundt 90 % av makspuls er det mest effektive for å øke kondisjonen, og derfor også helsen. Mer om dette kan du lese mer om under periodisering.

Mestring

Selv om programmet skal lede oss til en bedre helse, vil vi at programmet også skal hjelpe deg å oppleve mestring. Det er viktig for oss at du kjenner du blir bedre. Dette forsøker vi å tydeliggjøre før hver periode med å teste hvor vi er, i tillegg til hvor vi står når perioden er ferdig for å se om vi faktisk har blitt bedre. Utover dette har vi en rekke “benchmarks” som vi tester en til to ganger per år så man kan måle fremgang over tid.

For å kunne følge med på din fremgang er det viktig at du logger dine resultater fra øktene. Alle medlemmer på et senter som følger Wolfpack Training har gratis tilgang til Beyond the Whiteboard (BTWB). En plattform som fungerer som din treningsdagbok (Les: praktisk). Det anbefales å starte med loggføringen så tidligt som mulig når du begynner å trene for å kunne se tilbake på sine resultater over tid og se den positive fremgangen. I Wolfpack Training har vi medlemmer som har data fra sine treninger så langt som mer enn fem år tilbake.

Miljø

Noe av det absolutt beste med å trene på et CrossFit-senter er det gode miljøet og alle de nye vennene man får. Vi ønsker at vårt treningsprogram skal være med og bidra til dette. Å skape et godt miljø prøver vi å få til gjennom å ha ulike nivåer på dagens WOD så alle kan trene på samme time. I tillegg er lørdager fast partner-WOD, samt at når vi programmerer løfting oppmuntrer vi til å gå sammen i par eller større grupper og dele stang.

Pre/Post

I tillegg til dagens WOD på Wolfpack Training, tilbyr vi Pre- og Post WOD. Pre- og Post WOD legges opp så det passer godt sammen med dagens WOD. Dette tilbudet er for de som ønsker seg et større treningsvolum, uten å ødelegge kvaliteten før de går på dagens WOD.

Pre WOD passer godt for de som har drevet med CrossFit i 2+ år. For eksempel i styrke sykluser hvor det ofte er knebøy og markløft på timene, vil det ofte være varianter av OLY Pre WOD for å vedlikeholde disse egenskapene siden de ikke dukker opp like ofte på dagens WOD. Motsatt, visst vi er inne i en OLY syklus, så vil Pre WOD være lagt opp til å vedlikeholde styrken vi har opparbeidet oss i tidligere perioder. 

Post WOD passer godt som et verktøy for å få inn nyttige assistanseøvelser så kroppen holdes i sjakk. I Post WOD legges det inn varianter vi ellers ikke har mye tid til å gjennomføre under dagens WOD og/eller bevegelsesmønstre som trenger ekstra oppmerksomhet, og som vi sjeldent gjør i CrossFit (f.eks rotasjon og isolerte ett-ledds øvelser). I Post WOD jobbes det mye unilateralt (ett og ett bein eller en og en arm). 

Praktisk

Rent praktisk blir alle øktene for kommende uke lagt ut hver søndag kl.12 på wolfpacktraning.no. På BTWB slippes øktene dag for dag. Her kan du også se de ulike nivåene av dagens WOD.