I Wolfpack Training periodiserer vi programmeringen gjennom å ha perioder med forskjellige fokusområder. Hvorfor vi gjør dette er følgende:

 

1, Vi elsker jo variasjonen og det store øvelsesutvalget som CrossFit gir oss. Det som ofte blir en utfordring når du starter med CrossFit er det store utvalget av nye øvelser og nye uttrykk. Vi har stadig nye medlemmer som kommer på dagens WOD og ikke har helt kontroll på hva som står, eller blir sagt under whiteboard praten. Gjennom å periodisere treningen har vi mulighet til å gi noen ferdigheter et ekstra fokus, samt fortsette å vedlikeholde andre egenskaper. For eksempel i en OLY-periode er Clean & Jerk og Snatch oftere på programmet som gjør det lettere og øve seg de olympiske variantene raskere, mens vi vedlikeholder styrke og alltid jobber med gymnastikk.

2, Variasjonsprinsippet er et svært viktig treningsprinsipp. Med variasjon av ulike fokusområder holdes treningen spennende. I tillegg får man alltid mulighet til å sette seg nye mål i løpet av året avhengig av hvilken syklus vi er i.

3, Selv om periodene gjennom året er fastsatt, jobber vi alltid aktivt med å forbedre/vedlikeholde vår kondisjon som nevnt tidligere, nettopp fordi den er vår viktigste verktøy for å forsikre at vi har medlemmers helse som første prioritet. Uansett hvilken time du kommer på kan du være sikker på at det er muligheter for å få høy intensitet så vi får hjertet til å jobbe. For hver uke har vi fargekoder som tilsier hvilken intensitet vi ønsker å ha fokus på under den respektive timen. Men vi som programmerer vet ikke hvilken dag hvert eneste medlem skal trene på, derfor er øktene programmert med forbehold om at de skal kunne kjøres hardt om dette kun er økt en eller to for uken. Om dette er din treningsdag nummer seks på rad, skal du ha mulighet til å gjennomføre økten rolig. Denne tilrettelegges etter god dialog med coachene som er på plass i god tid før timen starter for å hjelpe å individualisere dagens økt for de som trenger det.

Oversikt over årets perioder:

Januar – Mars: Gymnastikk + CrossFit kondisjon (Open Prep)
Mars – April: Styrkefokus
Mai – Juni: OLY
Juli – August: Sommerperiode (variasjon)
September – Oktober: Styrkeperiode
Oktober-Desember: OLY