Ny Träningsperiod- OLY-Fokus

Ny Träningsperiod!
Efter ett lyckat styrkeprogram går vi nu in i en ny träningsperiod där du som följer dagens wod ser mer variation än föregående period men där vi har lite mer fokus på olympiska lyft och använda den styrkan som vi nu har byggt upp till att förhoppningsvis stå med nya PR i både Snatch och Clean & Jerk mot nyår.

Du som i tillägg följer Pre och Post wod på wolfpacktraining.no kommer också att ha framgång i:

  • Styrka: Är ditt mål att fortsätta utveckla styrkan så rekommenderar vi att följa både pre och postwod denna period. I prewod ser du många av de baslyft som vi jobbat med under hösten och på postwod ser du mer assistansrörelser som kommer vara nyttiga att få gjort.

  • Gymnastik: Vi förbereder oss sakta men säkert för Crossfit Open i februari och på prewod kommer du se 2 dagar i veckan där vi jobbar med att bli mer reptålig i de typiska gymnastikövningarna som vi ser dyker upp här.

OLY:
I starten av perioden ser du relativt många lyft per set och olika complex medan de sista veckorna blir tyngre och tyngre med syfte på att öka din 1 rep max. För bästa kvalité här är det viktigt att du lyssnar på coachen som har sitter på mer information om vad dagens fokuspunkt är.

För dig som sliter med att komma i riktiga positioner i de olympiska lyften rekommenderar vi att värma upp lite på förhand på dessa pass för att förbättra dina förutsättningar. Kanske här också höra om din coach har några övningar som just du borde fokusera på

Endurance och Sunday Funday:

På torsdagar ser du fortsatt Endurance. Här jobbar vi med mer renodlade konditionsövningar och assistansövningar som inte får plats på de klassiska CrossFit dagarna men som är väldigt nyttiga för kroppen att få gjort. Om du är en person som tränar många av de andra dagarna i veckan rekomenderas det att genomföra detta passet i en lugnare intensitet.

På søndagar kan du välja på att köra Tri Erg eller att genomföra Sunday Funday som är ett pass där vi startar med att testa ett udda max lyft på 1-3 RM följt av en kortare metcon. Tanken just i denna period är att det ska hjälpa oss få lite mer udda styrkevolym in när vi inte lyfter så tungt som i tidigare period.

Färgkoder:

  • För dig som ligger på en träningsmängd på mer än 3 gånger i veckan kommer du över tid ha nytta av att anpassa din intensitet på träningen. För att göra detta lättare för dig har vi märkt passen med färgkoder med hur du kan tänka där rött är riktigt hård träning, blå är medelhård och grönt är lugn träning där du kan tänka på annat medan du tränar. Alla våra pass kan pushas in i röd sone så det är viktigt att du själv tar ansvar för att lägga dig i riktig son för dagen.

  • För dig som tränar under 3 gånger i veckan är vår rekommendation hellre att du pushar varje pass relativt hårt. Fråga gärna din coach hur du borde anpassa dagens timme för bäst resultat intensitetsmässigt

Skjermbilde 2020-11-15 kl. 21.05.03.png

Individuella Anpassningar:

Vi programmerar ju träningen så att det ska bli så bra träning som möjligt för så många som möjligt. Om du är allvarlig med att bli bättre på Olympiska lyft denna perioden rekommenderar vi att du pratar med den coach du ser mest på den box du tränar på och ber om hjälp för att få denna planen anpassad efter just dina behov.

Individuell Programmering:

Vill du följa dagens wod men vill ha personligt anpassat program som riktar in sig på dina målsättningar? Då är vår Online Programmering något för dig. Här jobbar du 1 till 1 tillsammans med din coach med ett program som är skräddarsytt för just dig.

  • Lycka till med träningen och sänd mail till joakim@cfoslo.no om du har feedback på hur vi kan bli bättre eller om du har frågor om programmet.

PS: Vecka 2 startar vår nästa träningsperiod som avser att förbereda oss för CrossFit Open så bra som möjligt